A futballkultúra megtestesítője – Weekend Offender

A Weekend Offender márka 2004-ben került a köztudatba. Ekkor történt meg, hogy egy mellékprojekt keretén belül Sam Jones és Rhydian Powell a wales-i Cardiffban megalapította a céget. Úgy gondolták, hogy olyan ruházati márkát kell létrehozniuk, mely valóban a fiatalabb generáció igényeihez igazodik, a tizenévesek és a húszas éveikben járó férfiak számára kívántak kényelmes, minőségi ruhadarabokat létrehozni.


Az Egyesült Királyságban oly divatos szabadidő eltöltésére, mint a focimeccsek és az utána kötelező kocsmázás idejére szerettek volna funkcionális és stílusos modelleket készíteni. Nem véletlen a névválasztás sem, hiszen főként a hétvégén szokás ezeknek a „bűnöknek” hódolni, ráadásul könnyen megjegyezhető, így a fiatalok között egyszerűen tud terjedni a márkanév.


Az első Weekend Offender kollekció prémium minőségi felsőruházat volt. Az alapítók olyan dolgot akartak létrehozni, amelyen a márkanév jól megjeleníthető, tökéletesen látható. A kabátok, dzsekik óriási sikert arattak, így hamarosan áttértek a pólók kifejlesztéséhez.
Nagyon gyorsan népszerűvé vált a futballkultúrát kedvelő fiatalok körében a márka, szinte szinonimájává vált a hétvégi tevékenységnek. Valamennyi modell tökéletesen megfelel annak a célnak, hogy a hétvégi meccsen kényelmesen viselhetik, és biztosítja, hogy a mérkőzés után a kocsmában kitűnjenek a tömegből.


A Weekend Offender mára már nemcsak pólókat, kabátokat, dzsekiket készít, hanem ingek, pólóingek, nadrágok és kiegészítők is készülnek a gyártósoron. Továbbra is a minőség és a funkcionalitás vezérli a tervezőket, elsősorban a színekkel, csíkokkal, apró mintákkal játszanak, valamint az egyedi sziluettekkel.
A márkán belül két részlegben készülnek a ruhadarabok. A Mainline az első sorozat, mely merész színekkel, széles sávokkal és egyedi zsebmintákkal tűnik ki a konkurens termékek közül. Elsősorban olyan modellek tartoznak ebbe a sorozatba, melyre kétszer is rápillantunk, ha az utcán látjuk, kitűnnek a tömegből.


Az A kategória a Weekend Offender második részlege, több prémium termékre összpontosít. A formatervezés kifinomultabb, arra ösztönöz, hogy beszéljenek róla az emberek, megkérdezzék a ruhadarabok viselőjét, hol vásárolták azt. A Weekend Offender a jól kivitelezett, minőségi modelljeivel, ügyesen utal a popkultúra elemeire. Mégis olyan klasszikus stílust képvisel, mely ugyanúgy viselhető egy éjszakai bárban, mint egy randin a barátnőddel.