A mérettáblázat rejtélyei

Rengeteg kérdést kapunk az Alpha modelljeinek méretezésével kapcsolatban. Elismerjük, hogy nem könnyű webáruházon keresztül ruhát vásárolni, hiszen nem tudjuk megfogni az anyagot, nincs lehetőség felpróbálni a ruhát. Éppen ezért is nyitottuk meg Váci úti üzletünket, hogy kézzelfogható, megtapasztalható élménnyé váljon a vásárlás. Persze azok számára, akik nem Budapesten élnek, ez a lehetőség korlátozott, így mai cikkünkben a különböző testalkatokhoz illő formákat és az Alpha egyedi méretezésének összefüggéseit mutatjuk be.

Bár sokan úgy vélik, hogy a férfiaknak nem szükséges figyelnie arra, milyen testalkattal, milyen fazonú ruhát viseljenek, ez tévhit. A jó megjelenéshez szükséges a pontos méret és fazon ismerte. Az urak esetében háromféle testalkat alaptípust különböztethetünk meg. A téglalap, a fordított háromszög és az ovális formákhoz hasonló testfelépítés esetén különböző fazonú ruhák állnak jól nektek.

Azoknak, akiknek téglalap alakú teste van, általában a váll, derék és csípő egy vonalban található. Számukra a vállak optikai szélesítése a cél, mivel egy férfi test tökéletessége a széles vállakon is múlik. Számukra a lazább szabásvonal, eltérő színű, világosabb vállrésszel rendelkező póló mutat jól. Felülre világos, alulra sötét ruhadarabokat válasszanak, mely egyszínű. Kerülendő a buggyos nadrág, ezzel ugyanis kicsitík a felsőtestet.

Nekik ajánljuk az alábbi kombinációt a nyári szezonra:

REBEL T
RBF CLIP SHORT

A fordított háromszög formához hasonlító testalkat ideálisnak mondható, hiszen a széles vállak, keskeny csípővel párosulnak. Azonban az ilyen formával rendelkező férfiaknak is figyelniük kell az öltözködésükre, hiszen egy rosszul megválasztott ruhadarabbal, karikatúra szerű alakot ölthetnek. Legfontosabb, hogy a felső testet már nem szabad tovább hangsúlyozniuk, így kerülendő a nagy minta, vízszintes csíkozás, nyakig begombolt ing. A lábakat erősíteni kell, így a világos nadrágok és a nem túl szűk fazonok választása célszerű.

Nekik ajánlott kombináció:

Basic T – sötétebb
Crew Short – világos

Ovális alakzathoz hasonló testalkatú férfiak esetében a keskeny váll és a pocak jellemző. Tilos viselniük a fekete nadrág – fehér ing kombót, mivel ez optikailag összenyomja a lábakat. Nem túl előnyös, ha vastagabb szövetből készült ruhákat viselnek. Felső testüket hosszíthatja a függőleges csíkozás, gombok sora, V-kivágás és az egyszínű öltözék.

Nekik ajánlott kombináció:

Twin Stripe T-shirt
Terminal Short

Az Alpha mérettáblázatában a következő szavakkal találkozhatunk, melyeket a ruhadarabok kiválasztásakor vegyetek figyelembe, hiszen az egyforma méretek különböző szabásvonala is okozhatja azt, hogy szűknek, vagy épp bővebbnek érzitek a választott modellt.

Slim Fit – szűk szabás

Regular Fit – normál szabás

Oversized Fit – laza szabásvonal

A betűjelekkel méretezett ruhadarabok kiválasztásához itt találtok segítséget: MÉRETTÁBLÁZAT