ALPHA VIKING KOLLEKCIÓ

Webáruházunk kínálatába felkerült az Alpha Viking kollekciója is, mely kapucnis és kerek nyakú pulcsikból áll össze. Az Alpha Industries NASA-val való kapcsolata igen erős volt az elmúlt években, ennek köszönhető, hogy a Viking expedíció 40. évfordulójára elkészült ez a sorozat. Cikkünkben bővebben arról, hogy mi történt 1976-ban, ami ennyire fontos volt az űrkutatás számára.

A NASA egyre erőteljesebb lépéseket hajt végre annak érdekében, hogy az emberiség a MARS bolygó felszínére léphessen. Ennek előfutáraként 1976-ban a Viking volt az első olyan küldetés, mely azért indult, hogy leszállhasson a vörös bolygó felszínén és elkezdje annak légkörét, összetételét vizsgálni, képeket küldeni a Földre.

1976. július 20-án történt meg a történelmi esemény, amikor a NASA számára visszajelzett a Viking 1 landoló egysége arról, hogy elérte a Mars felszínét és sikeresen landolt a bolygón. A Viking 1 jóvoltából láthattuk először a marsi vörös köves tájképet, majd a későbbiekben hatalmas mennyiségű információt, magas felbontású fotókat is kapott a NASA, melynek feldolgozása rengeteg időt vett igénybe, viszont óriási ismeretet nyújtott a későbbi expedíciók és a 2030-as évekre tervezett, embereket a Marsra küldő program létrehozásában.

Ennek a nagy horderejű eseménynek 40. évfordulójára emlékezik az Alpha Industries Viking kollekciója. A Spirit of Viking pulcsik elején hatalmas kép látható, méghozzá az a fotó, melyet az elsők között küldött át a Földre a Viking 1 egysége. Továbbá a leszálló egység sziluettje is feltűnik a képen.

Azok számára, akik nem kedvelik a nagyméretű jelzéseket, képeket ruhadarabjaikon, ajánljuk a Viking Basic modelleket, melyek kapucnis és kereknyakú változatban, háromféle színben kaphatóak.

A Viking Pioner Hoody esetében a pulóver hátuljára került a hangsúlyos felirat, melyen az expedícióra utaló jelzések, és a NASA jelvény is megtalálható.

Végül pedig a sorozat Viking Superstar modelljét mutatjuk be, mely kapucnis és kereknyakú változatban is megvásárolható. Ezen modellek elején a 70-es évek formavilágát idézve jelenik meg a VIKING 1 leszállóegységének fotója, jelezvén, hogy mekkora tettet hajtottak végre az emberiség jövőjét tekintve ennek az expedíciónak a során.

Nézd meg valamennyi Alpha modellt webáruházunkban, vagy látogass el Váci úti üzletünkbe.