Az Alpha logó kialakulásának története

Az Alpha 60 éves történetének kezdetekor még egyáltalán nem volt kialakult logó, sem pedig felvarró a különböző modelleken. Az évek előrehaladtával úgy alakult, hogy a cég szerette volna megkülönböztetni magát a többi katonai beszállítótól, miután nyitott a kiskereskedelmi vásárlók felé is. A márkaépítés fontos része volt az egyedi megjelenést biztosító logó és felvarró kialakítása.

Amikor az Alpha Industries még csak az USA katonai beszállítója volt, kizárólag a méretezés miatt került a ruhadarabok belsejébe címke. Miután kereskedelmi forgalomba is elkezdték árusítani a termékeket, szükség volt egy olyan jelzésre, melyből egyértelműen kiderült, hogy kormánymegrendelésre vagy kereskedelmi forgalomba készült-e az adott ruhadarab.

Az alábbi képeken látható, hogy a ruhák belsejébe kerülő felvarrón lévő információk bővebbek voltak a kereskedelmi forgalomba kerülő modelleknél. A három csík alatt az anyagösszetétel mellett, a cég neve, helye is megtalálható volt.

Bal oldalon a katonai, jobb oldalon a kereskedelmi termékek címkéje látható

A 80-as években megnövekedett a nem hadsereg felé történő megrendelések száma, így szükségessé vált egy jól elkülönülő, mindenki számára könnyen megjegyezhető logó elkészítése. Megtartották a korábban már bevállt három csíkot, mely beépült a logóba.

Az idők során egyre letisztultabbá vált ez a jel, így napjainkban már csak az A betű maradt, mellé pedig a levegőben lebegő Alpha Industries felirat került.

Webáruházunk kínálatában már megtalálhatóak a 2020. tavaszi/nyári modellek.