CWU-45 új élete

Az amerikai hadsereg pilótái már az ötvenes évek óta viselték a CWU-45 elnevezésű dzsekiket, melyek az idők során, a technikai újításokat is felhasználva folyamatosan változtak. Korábbi cikkünkben bemutatásra került a kabát története, most azonban néhány olyan modellt szeretnénk bemutatni, melyek a CWU-45 alapmodellre épülve, mégis valami újat hozzáadva viszik tovább az alapdzsekinél már bevállt ötleteket.

A CWU dzseki tervezésekor fontos volt a funkcionalitás, de a tisztek nem akarták, hogy pilótáik zsebre tett kézzel közlekedjenek a dzsekiben, ezért ferde szögben és magasra helyeztették a zsebeket. A tépőzárakat a zseben az idegen tárgyak által történt problémák kiküszöbölése miatt alkalmazzák (nincs gombleszakadás). Miután 1986-ban Tom Cruise ezt a dzsekit is vislete a TOP GUN című filmben, a dzseki népszerűsége magasra emelkedett.

A kabát 100% különleges nejlon anyaga teljesen vízlepergető. A külső réteg alatt egy duplabélés található, ami melegen tart a hideg napokon.

A kabát külső anyaga még a cigeretta parázsnak is ellenáll, igazi minőségi strapabíró anyag.

CWU LW PM 

Az alapmodellhez képest az eltérés a vastagságban érzékelhető, hiszen ez a dzseki az alap MA-1 modellhez hasonlóan vékony béléssel rendelkezik, melynek színe az Alpha dzsekiknél már megszokott narancssárga. A kabát a CWU-45-höz hasonlóan keskeny gallérral és magasan elhelyezkedő ferde vágású zsebekkel rendelkezik. Dark green, fekete és greyblack színekben kapható webáruházunkban.

CWU SF 59

Ez a modell hasonlóan az alap dzsekihez, belső bélése vastag és nem narancssárga, hanem a kabát külső borításának színével megegyező. Kissé szűkebb fazon, mint az alap modell, így a méret kiválasztásakor ezzel számolnod kell. Három színből választhatsz: fekete, replica blue, sage green.

CWU SF 59

CWU VF LW PATCH

Valamennyi fő szempontot figyelembe véve, megmaradt a CWU-45 formája, vagyik a kabát bélés azonos színű a külső borítás színével, a vékony gallér és a nagy, magasra helyezett zsebek mind megtalálhatóak a kabáton, viszont rengeteg felvarró került a dzsekire, melyek izgalmassá teszik ezt a modellt. Nemcsak a kabát elején találunk belőlük jó párat, hanem a hátára is került izlésesen elrendezve öt darab felvarró.

CWU VF LW
CWU VF LW

Bármelyik CWU variációt is válaszd magadnak, jól döntesz, hiszen a vízlepergető, a cigarettaparázsnak is ellenálló anyag, a strapabíró varrás miatt egy szinte örök életű dzseki tulajdonosa lehetsz. Itt megnézheted az összes CWU modellt.