CWU-45, új életre kelt a 70-es években

Az Alpha mindig is vezető szerepet játszott a katonai ruházat fejlesztésében. Gondoljunk csak a narancssárga bélés kidolgozására, mely életeket ment egy balul elsült küldetés során. Vagy az MA-1 dzsekik zöld színben való gyártására. Így nem is meglepő, hogy a pilótadzsekik készítése során is keresték a lehetőségeket az új anyagok használatára.

 

 

1960-as években a DuPont cég kifejlesztette NOMEX anyagát, mely kiváló tűzállóságával és könnyű súlyával tökéletesen megfelelt az Alpha elvárásainak. Éppen ezért 1970-es években a pilóták által régóta használt CWU kabátok átalakítására használták. A régi típusok, melyeket a katonaság az 1950-es évek óta használt nylonból készültek, mely tűzállóság tekintetében igen gyenge, hiszen szinte mint a zsír úgy ég el. A szűk pilótafülkében egy vészhelyzet esetén pedig igazán fontos, hogy sokáig bírja a hőterhelést a pilóta által viselt dzseki. A CWU-36/P, mely könnyebb súlyú, melegebb időjárásban volt használatos, valamint a CWU-45/P, ami pedig a hideg napokon viseltek a katonák, tökéletes választás volt az új szövet használatára.

 

A 100% különleges nejlon anyag teljesen vízlepergető a maximális szárazság és kényelem kedvéért. A kabát külső rétege alatt egy duplabélés található, ami melegen tart a hideg napokon. A kabát külső anyaga még a cigeretta parázsnak is ellenáll, igazi minőségi strapabíró szövet.

 

A jó minőségű anyag használatának gyorsan híre ment, így az Alpha egy nagyobb megrendelést kapott az USA hadseregétől a két kabát modell gyártására. Később már természetesenek tűnt, hogy a pilóták mindennapjairól szóló “Top Gun” című filmben, a főszereplő Tom Cruise is CWU dzsekit viseljen. Az 1986-ban bemutatott filmnek köszönhetően az Alpha a divatiparba is belépett, hiszen már nemcsak a katonák viselhették az általuk készített CWU modelleket, hanem bárki megvásárolhatta azokat. A CWU-45/P bőr változatát a 90-es évek közepén kezdték gyártani.

 

 

A CWU kabátok legfontosabb ismertetőjegyei a lekerekített gallér és a két hatalmas térképzseb, melyben valóban rengeteg minden elfér. Az idők során a változó igényeknek megfelelően egyre több, az alapkabát formáját megtartó, de azt továbbfejlesztett modell került a piacra. Így ma már szűkebb fazon és többféle szín, terepminta közül is választhatunk.

 

CWU dzseki kínálatunkat itt nézheted meg: CWU modellek