Kövesd a művészek példáját, tedd egyedivé Dr. Martens bakancsod

A Dr. Martens bakancsai mindig is inspirálóan hatottak a művészetek iránt érdeklődőkre. Gondoljunk csak a punk zenekarokra, ahol szinte kötelező viseletként hordták a fekete bakancsokat. A Dr. Martens vezetősége tisztában van ezzel, így többféle kezdeményezést is létrehoztak, többek között fiatal, tehetséges illusztrátorokat, tervezőket keresnek fel, akik saját elgondolásaik alapján dekorálják az egyes Martens modelleket.

 

A Diy Doc’s néven futó projektben résztvevők a cég honlapján mutathatják be elkészült műveiket. Nagyon érdekes elgondolásokat és dizájnt láthatunk mindegyik bakancs esetén, hiszen a készítők abszolút beleviszik a saját egyéniségüket és érzelemvilágukat a cipőkre kerülő rajzokba. Néhány átalakított bakancsot mutatunk meg nektek. Izgalmas elgondolni, hogy akár Ti saját magatok is, egyéni elképzeléseitek szerint bátran díszíthetitek Martens bakancsaitokat, ezzel még egyedibbé téve az évekig hordható cipőt.

 

Mexikóvárosban él India Maverick, aki egy 1460-as zöld színű modellt szabott saját stílusára. A fehér vékony vonalú, áttört minta, jól ellensúlyozza a bakancs kemény stílusát, teszi azt természetközelivé és egyben nőiessé is.

 

 

Chyna Gay New York városában él és alkot. Számára a koponyák, a pókhálók és a rémisztő csontvázak a mindennapi élet részei, éppen ezért választott egy 1461-es fehér modellt. A fehér alapszín kiválóan alkalmas hátteret biztosít a fekete festékkel készített elborzasztó rajzokhoz. A képregényeken nevelkedett lány, el sem tudná képzelni, hogy más mintákkal illusztrálja a cipőt, mint a halloween-i partira használt dekorációk. Végül is igazán egyedi félcipőt készített.

 

 

A Párizs közelében élő Smail Kanoute afrikai gyökereit használta fel arra, hogy saját elképzelése szerint átalakítsa az 1460-as fekete bakancsot. A fehér festékkel a cipő orrára festett ökölbe szorított keresztbe tett kezek, a forradalmat és az egységet jelképezik, mely a Dr. Martens korai időszakát jelképezik. Az aprólékos mintákat tollal és szitanyomással készítette, mely igen nagy kihívást jelentett számára.

 

 

A Diy Doc’s kihívás egyet mindenképpen bizonyított, bárhol is élj a világban, ha Martens bakancsot viselsz, tartozol egy közösséghez, egy érzéshez, mely igazolja, hogy nem vagy általános, nem vagy tömegember, hanem van stílusod és egyéniséged. Mindezt pedig meg is mutatod, nemcsak viselkedéseddel, hanem mindennapi megjelenésedben is.

Webáruházunkban Te is beszerezheted az alapmodellek egyikét, melyet kedvedre dekorálhatsz saját elképzelésed szerint.

 

Forrás: drmartens.com