Legendás motoros banda, a Pokol Angyalainak története

A Pokol Angyalai nevű motoros szervezet 1948-ban alakult Kaliforniában, olyan helyi motorosokból, akik más bandákból váltak ki. A csoporthoz csatlakozni szándékozóknak előírták a jogosítvány és egy motorkerékpár meglétét. Kizáró ok volt, ha valaki korábban rendőr vagy börtönőr volt, vagy akár megpróbált jelentkezni ezekbe a testületekbe.  A pedofil személyek sem voltak kívánatosak a csapatba. Ha minden kritériumnak megfelelt a jelentkező, még akkor is hosszú éveknek kellett eltelnie addig, míg megbíztak benne a többiek és teljes jogú tagságot kapott.

motoros1

Nem véletlen a bizalmatlanság, hiszen a tagok a rendszer ellen lázadóként, az amerikai életstílust lenézve élték életüket. A háború utáni stabil időkben az általuk képviselt ideológia nem volt népszerű. A konvenciókkal szakító tagok, átalakított motorjaikkal járták az országot, nem volt munkahelyük, sokszor bároknál lógtak és azt várták ki köt végre beléjük. Rengeteg konfliktus kísérte vándorlásukat, a rendőrséggel többször meggyűlt a bajuk.

motoros2

A laza életstílus saját maguk által felállított szabályok szerint működött, sosem lehetett tudni mi történik velük a következő percekben. Izgalmas életet éltek. Csajoztak, motoroztak és élvezték az életet.
Aztán a banda egyre több tagja kezdett bűnözéssel foglalkozni, a botrányos viselkedés már odáig fajult, hogy emberölés, drog és fegyverkereskedelem is társult a Pokol Angyalainak nevéhez.Mivel a tagok nagyon összetartóak, még azok is csak nagyon ritkán vallanak társaik ellen, akik kiugrottak a szervezetből.

motoros3

Ma már világszerte vannak regionális csoportjaik, így Magyarországon is. Természetesen nem minden tag bűnöző, sokan valóban a motorozás szerelmesei és emiatt lépnek be a csoportokba.

Ebbe a zárt világba csöppent bele még 1965-ben a Life magazin egyik újságírója, Bill Ray. Heteken át motorozott az Angyalokkal és közben folyamatosan dokumentálta az eseményeket. A hatvanas években nem jelenhettek meg a képek, mert a szerkesztő nem akarta bemutatni az amerikaiaknak ezt a szélsőséges életmódú csoportot.

motoros4

A Pokol Angyalai által érzett szabadságot most te is megtapasztalhatod, ha a Schott bőrdzseki kollekciójának egyik darabját viseled kétkerekűdön.

Nézd meg a legendás Schott kollekciót itt: !!!KATTINTS!!!