Mi a közös egy Mercedesben és egy sugárhajtású repülőben? – ALPHA

Az Alpha Industries nem fél a kísérletezéstől és mindig próbál valami újdonsággal előállni. A németországi GRUMA céggel együtt elhatározták, hogy közösen alakítanak át egy Mercedes X-Class 350D autót. A GRUMA kifejezetten az Alpha számára építette meg a modellt, mely a szokásos Mercedes X osztályba sorolt gépkocsikhoz képest sokkal magasabb és szélesebb és számos a GRUMA átalakításainál már megszokott funkciókkal felszerelt, többek között csörlővel és egy rejtett rekesszel, ahová a vadászpuska elrakható biztonságosan.

Az autó átalakításakor az Alpha és a GRUMA törekedett arra, hogy megjelenésében, dizájnjában az erőt és eleganciát egyesítse az új modell. Ezért úgy döntöttek, hogy egy régi, amerikai X-15-ös sugárhajtású repülőgép stílusával fogják felruházni a Mercedes X-Class 350D modelljét.

Az X-15-ös repülőgépet az 50-es évek második felében építette meg az USA, összesen három darab készült belőle és a NASA használta az űrprogramjaihoz adatgyűjtésre, többek között az Apollo programhoz is. A rakéta hajtású X-15-ösökkel nagy magasságban és óriási sebességgel elvégzendő kísérleteket hajtottak végre, ezzel segítették a repülőgépek és űrhajók tervezését. Összesen 199 bevetésen vett részt a három X-15-ös.

A sugárhajtású géppel feljegyzett legnagyobb sebesség 7274 km/h és a rekord magasság, melyen repült 107,96 kilométer, ezzel a benne utazó pilótát, már űrhajóssá tette, miután az űr már 100 km-en kezdődik.

Az X-15-ös gép hordozórepülő segítségével hódította meg a magaslatokat. Az előírt magasságon a fúvóka levállt, ezután indította be az X-15-ös saját rakétáit és repült tovább az űr mélysége felé.

De térjünk vissza a Mercedes X-Class 350D modelljéhez. Az elegáns fekete szín, kiválóan kiemeli a robosztus külsőt. Az autó szemből tekintélyt parancsoló. Gondoljátok csak el, a visszapillantó tükörben meglátjátok ezt a sziluettet, vajon mennyire kapcsoltok rá, vagy indexeltek ki a másik sávba?!

A pick-up-ra felépítmény került, zárhatóan tárolható rajta rengeteg dolog, ami akár egy terepautózáson, vadászaton jól használható.

Cikk és a képek forrása: Alphaindustries.eu