Szeretnéd megtudni, alkalmas vagy-e mesterlövésznek?

A “Gyakori kérdések” oldala kimeríthetetlen tárháza a hozzáértő kérdéseknek és válaszoknak. Valaki feltette a kérdést, hogy vajon alkalmas lenne-e mesterlövésznek? Természetesen rögtön kapott néhány igen hasznos választ. Sokan azonban úgy vélték, hogy ő nem mesterlövész szeretne lenni, csak egyszerűen vadászni akar.

 

 

Mi is kíváncsiak lettünk, vajon valóban milyen képességek szükségesek ahhoz, hogy igazi mesterlövész váljon valakiből. Az alábbiakra jutottunk:

 

 • végtelen türelem
 • magas tűrőképesség
 • jól tudjon számolni (minél nagyobb a távolság, annál több a számolási feladat)
 • jó megfigyelőképesség
 • emberismeret

Egyszerű próbát kell csak elvégezni ahhoz, hogy egy nap alatt kiderüljön, valóban alkalmasak vagyunk-e mesterlövésznek. Egy amerikai katona számolt be arról, mit javasolnak az érdeklődőknek a jelentkezés előtt. Ez a gyakorlat jól szemlélteti milyen nehézségekkel néz szembe nap, mint nap egy bevetésen az igazi mesterlövész.

 

 1. Várj a nyár közepéig
 2. Fogj egy gyapjú takarót és egy nagyobb zsákot
 3. Rakj bele némi élelmet
 4. Szerezz néhány víztisztító tablettát
 5. Keress egy mocsaras területet, mely határos egy magas füves réttel
 6. A napfelkelte előtt érkezz meg és foglald el a helyed a füves részen

 

 1. Úgy feküdj hason, hogy sosem emelkedhetsz fel harminc centinél magasabbra
 2. Egész nap feküdj a földön, akár esik, akár süt
 3. Egyél valamit, miközben olyan lassan mozogsz, mint egy lajhár
 4. Ha vízre van szükséged, óvatosan kússz a mocsárhoz, vegyél a vízből, használd a víztisztító tablettát és reménykedj, hogy nem leszel beteg
 5. Minden szemetet, és amit ürítesz tegyél egy zárható zacskóba (közte a hányást is, mely akkor következik be, ha rosszul fertőtlenítetted a vizet)
 6. Egy méh, egy sikló, a ragadozó állatok megjelenése nem indokolja, hogy gyorsabban mozogj, és a tested továbbra is harminc centire mozdulhat csak el a föld felszínétől. Hiába rohannál fejvesztve, maradnod kell!
 7. Éjszaka használd a gyapjú takaród és aludj a réten
 8. Kelj fel, mielőtt felkel a nap
 9. Ha mindezt túlélted, akkor tedd fel ismét a kérdést magadnak: Tényleg mesterlövész akarok lenni?

Hazánkban a rendőrségi mesterlövészek főként a túszmentés során végzik feladataikat. A katonai mesterlövészek a külföldi missziókban szolgálnak, ahol néha napokig, vagy hetekig megfigyelik a célpontot rejtekhelyükről, szinte láthatatlanul. Az igazi mesterlövész egyáltalán nem vágyik az ölésre, igazi mentális kihívás számára valahányszor meghúzza a ravaszt.

 

A rejtőzködéshez szükséges terepszínű ruhákat nálunk is beszerezheted. Keresd webáruházunkban az Alpha terepszínű modelljeit: –>> TEREPMINTÁS