Történelmi pillanat lenyomata az Alpha modelljein

Pontosan 50 évvel ezelőtt, 1969. július 20-án történt egy hatalmas lépés az emberiség történetében, amikor az Apollo 11 legénységének két tagja, Neil Armstrong és Buzz Aldrin a földi élet képviselőjeként először léphetett a Holdra.

Neil Armstrong által a küldetésen viselt űrruha

A Szovjetunió és az Egyesült Államok között kialakult hidegháború alatti rivalizálás inspirálta a missziót. Mindkét nagyhatalom számára óriási eredmény lett volna egy másik bolygó “meghódítása”, ezzel is jelezve a másik fél számára, mekkora erőkkel, infrastruktúrával, anyagi háttérrel rendelkezik. Sokan pontosan emiatt a verseny miatt kérdőjelezik meg, hogy valóban megtörtént-e a Holdra szállás, vagy esetleg csak szimulált környezetben, előre megtervezett eseményről volt szó. Ez természetesen csak egy elmélet, melyre nincs bizonyíték, így fogadjuk el, hogy a Holdra lépés valóban megtörtént és az elhíresült mondat is a Hold felszínén hangzott el Armstrong szájából: ” Kis lépés (ez) egy embernek, de óriási ugrás az emberiségnek”

Az Alpha Industries az USA katonai beszállítójaként a hadseregben szolgálók számára készített ruházatot, így nem meglepő, hogy a NASA-val is szoros kapcsolatban állnak. Több kollekciójukban is megemlékeznek az Apollo 11 küldetéséről, a legfrissebb modellek az 50. évforduló kapcsán készültek. Cikkünkben ezeket az új ruhadarabokat mutatjuk be.

Apollo 50 Patch Hoody és Sweater

A kapucnis és kereknyakú pulóverek mindegyikének elején megtalálható a Holdra szállás 50. évfordulójára emlékeztető NASA logó, mely a múltat és a jövőt mutatja meg számunkra. A pulcsikon látható Apollo felirat első O betűjében a Holdat, míg a második O betűben a Marsot láthatjuk, mint elérendő, jövőbeni célt, utalva a pár éven belül elinduló Mars expedicióra, mint az emberiség újabb történelmi mérföldkövére. A pulóverek mindegyikének jobb ujján több felvarró is emlékeztet a NASA expedicióira.

Apollo 50 T, Apollo 50 PM T, Apollo 50 Hoody és Sweater

Az alap fazonú, kereknyakú pamut pólók elején az Apollo 50 feliratban a Föld és a Hold stílizált képe látható, valamint a 11-es szám utal az Apollo 11 űrhajó emlékezetes Holdra szállására. A PM megnevezésű pólókon ez a felirat arany, illetve ezüst színben látható. A kereknyakú pulóvereken ez a felirat kontrasztos az alapszínnel, illetve a pulcsik bal karjára került az elmaradhatatlan RBF szalag is.

Apollo 50 Reflective T, Hoody és Sweater

Az Alpha azokra is gondolt, akik nem kedvelik a nagyméretű felvarrókat, így elkészültek a Reflective modellek, melyeken a jövőbe mutató felirat mellett a pólók, pulcsik felkar részén az alapszíntől eltérő színű széles szalagok futnak körben.

Általánosságban elmondható, hogy a fazonok nem változtak, az Alpha eddigi stílusába jól illeszkedő mintázatban és a színekben készült el az új kollekció valamennyi darabja. Webáruházunkban és Váci úti üzletünkben megvásárolható több színben és méretben a bemutatott modellek mindegyike.