Vintage Green – a nosztalgikus árnyalat

A vintage szó hallatán azonnal valami régi dologra gondolunk. Szakszóként főleg a borászat és a fotográfia területén ismert, azonban az öltözködésben is elterjedt kifejezés, hiszen az 1920 és 1975 közötti öltözködési stílusok mindegyikét így nevezi a szakma. Nem szabad összekevernünk a retróval, mely a 75 utáni időszak ruhatárát jellemzi egészen a 90-es évek végéig. A ritkább és nemesebb modelleket jellemzi a vintage stílus.

A vintage színei főként a pasztell színárnyalatai, többek között a púder, világoskék, zöld, bézs, melyek nem hivalkodóak. A stílus egyébként nemcsak a természetességet jelképezi, de ennek jegyében a régmúlt idők tárgyainak újragondolását is. Az Alpha a vintage green árnyalat használatával szintén a régi időket idézi meg új modelljeinél. Az idei őszi/téli kollekció újdonságaiból válogattunk mai cikkünkben.

MA-1 STP

Az MA-1 alap modelljének egyik variációja ez a kabát, melynek hátulján hatalmas felirat üvözli a béke eljöttét. A kabát jobb felkarján szintén feltűnő a fehér alapon fekete színű “AI” felirat, ami pedig a gyártó cégre utal. Az MA-1-nél már megszokott narancssárga színű bélés, bal karon található ceruzazseb az RBF szalaggal, illetve az ujjvégeken, nyakon és a derékrészre varrt rugalmas passzé ennél a modellnél is megtalálható. További fontos eleme a dzsekinek a jobb mellkason lévő négy zászlóból álló felvarró. Kényelmes viselet, mely kitűnik a tömegből.

MA-1 Air Force

Szintén MA-1 alappal dolgoztak a tervezők, amikor az Air Force modellt alkották. Az Egyesült Államok Légierejének tiszteletére készült bombázó dzsekin több, különböző felvarró található meg, szétszórva a kabát ujjain és elején. Slim Fit szabású kabát, mely szűkített fazont jelent, így érdemes jól meggondolni melyik méretet választod.

B15-3 TT

Prémes bélésével és kapucnijával olyan melegen tartja viselőjét ez a dzseki, hogy alig van szükség aláöltözésre még a hidegebb időben is. A bombázó dzseki stílusához igazán jól meg a vintage green színárnyalat, teljes mértékig úgy érezheted magad ebben a kabátban, mintha most indulnál egy harci bevetésre. A pilóta stílust tovább erősíti a kabáton több helyen is átívelő vékony csík. A bombázó dzseki hangulata visszarepít téged a múltba, a hősök idejébe.

Nézd meg a többi Vintage Green modellt is webáruházunkban: VINTAGE GREEN