RBF RED – Vörös riasztás

Az Alpha Industries tervezői úttörő módon használják a legújabb technológiákat, mindig valami újat mutatnak friss kollekcióikban. Azonban az idei tavaszi/nyári modellek esetében, inkább a színek kerültek előtérbe. Múlt heti cikkünkben a NASA Blue árnyalatot mutattuk be, ma pedig az RBF Red kerül a középpontba.

Azok, akik a repülőtéren várakoznak, megfigyelhették már a földi kiszolgálási folyamatokat a repülőgépek körül, így ennek kapcsán bizonyára többször láthattak egy-egy piros „Remove Before Flight” szalagot a repülőgép különféle részein. Valószínűleg azonban kevesen tudják, hogy miért is kerültek ezek a címkék a repülőre egyes darabjaira.

A Remove Before Flight felirat magyarra fordított jelentése: Repülés előtt eltávolítandó. Így már bizonyára egyértelművé válik számunkra, hogy ezek a feltűnő, vörös színű szalagok, jelzések minden felszállás előtt lekerülnek a gépről. Különféle okok miatt teszik fel a géptestre ezeket a színes jelöléseket. Olyan alkatrészekre, csapokra kerülnek, melyek megakadályozzák a mechanikai egységek mozgását, így például a légcsavarok forgását is. Ezért a pilóták felszállás előtt gondosan ellenőrzik ezeket a szalagokat és eltávolítják a figyelmeztető jelzéseket. A borítások különböző méretűek és formájúak lehetnek, illetve sík felületen a lyukakat, nyílásokat fedik le. A szalagok ezeket a helyeket jelölik jól látható módon.

Ezek a címkék rendkívül fontosak, és bizonyos esetekben a címkézett részek eltávolításának elmulasztása repülőgép balesethez vezethet, mivel fennáll annak a veszélye, hogy a beborított részek nem működnek megfelelően.

Maguk az „Eltávolítás repülés előtt” címkék csak jelölők azokon az alkatrészeknél, amelyeket el kell távolítani. Általában a pilóta körbesétálva ellenőrzi a repülőgépet a felszállás előtt és eltávolítja ezeket a figyelmeztetéseket.

Nos ennek a különleges vörös színárnyalatú RBF szalagnak a színét vitte át az Alpha egyes modellekre. A Basic kollekció néhány darabja, mint például a Sweater , a Hoody és a Basic-T póló készült RBF Red színben.

A rövidnadrágok közül pedig a Crew Short és a Crew Short Patch pompázik az erős piros árnyalatban.